Een klas aanmaken

We starten met het aanmaken van een nieuw team, ofwel een nieuwe klas. Wanneer je hier geen rechten voor hebt of als dit al gedaan is kan je deze stap overslaan. 

De app openen

  • Ga naar Office 365 via portal.office.com of gebruik jouw eigen link
  • Klik linksboven op de 9 vierkantjes en open Teams

Weergave aanpassen

Wanneer je Teams geopend hebt, zie je mogelijk al een aantal openbare teams waaraan je kunt deelnemen, maar het zou ook kunnen dat je hier nog niets ziet. Er zijn in dat geval geen openbare groepen binnen de organisatie. Dit is geen probleem, want je gaat nu jouw eigen team maken.

Standaard worden jouw teams getoond in de Raster weergave. Je ziet dan al jouw Teams als tegels in beeld. Wij werken in dit voorbeeld echter met de Lijst weergave. Deze is overzichtelijker wanneer je veel verschillende groepen hebt.

  • Klik op de drie puntjes rechtsboven
  • Kies dan Weergave wijzigen en kies in het volgende venster voor Lijst

Je zult nu jouw teams op de onderstaande wijze te zien krijgen.

Een klas aanmaken

  • Klik nu onderaan op Lid worden van een team of een team maken.
  • Klik op de knop Team maken

Mocht je binnen Office 365 momenteel op basis van groepen werken is het mogelijk deze groepen uit te breiden met de Teams functionaliteiten. In deze uitleg maken we echter een nieuw team.

  • Kies voor Lesgroepen
  • Geef het team vervolgens een naam, vul een korte beschrijving in en klik Volgende

Spreek deze benamingen goed met elkaar door. Het is voor het overzicht belangrijk dat iedereen een soortgelijke benaming gebruikt. De naam kan je later nog aanpassen, maar het is natuurlijk wel zo makkelijk dit direct goed te doen. Meerdere klassen met dezelfde naam zijn toegestaan.

Je kunt er eventueel direct het schooljaar bijzetten, maar je kunt dit ook aan het einde van het jaar doen, bij het archiveren van jouw groep. Op deze manier houden we de omgeving netjes en overzichtelijk.

Per klas

Per vak

In het volgende venster voeg je leden toe. Dit kan per persoon (1) maar wanneer er binnen jouw organisatie groepen zijn aangemaakt (2) gaat dat natuurlijk een stuk sneller.

  • Voeg de Leerlingen toe even eventueel Docenten en klik Toevoegen

Extra docenten worden toegevoegd aan het Team als beheerder en krijgen dezelfde rechten als jij. Zij kunnen dus ook opdrachten plaatsen en nakijken, leden toevoegen of zelfs het team verwijderen.

Mooi, je bent nu de trotse eigenaar van jouw eigen Microsoft Team!