Quizlet

Quizlet is heel praktisch voor het oefenen en aanleren van begrippen. Uiteraard denk je daarbij al snel aan talen, maar Quizlet is binnen veel meer vakken toe te passen, zowel binnen PO als VO! 

Denk bijvoorbeeld aan:

Verschillende manieren om te oefenen

Hier onder zie je een voorbeeld, klik binnen de oefening en probeer het maar eens uit! In eerste instantie oefenen je hier aan de hand van Flashcards, maar je kunt zelf schakelen naar een andere modus. Klik daarvoor op de knop Choose a Study mode rechts onderin.

Klik binnen de onderstaande oefening en probeer het eens zelf uit als leerling!

De leerling kiest dus zelf een prettige manier van leren en kan de begrippen zo vaak oefenen als gewenst!

Onder de motorkap

Op de achtergrond hoef jij als leraar de oefening of begrippenlijst slechts één keer in te voeren. Dit gaat heel gemakkelijk en als je gebruik maakt van de betaalde Plus versie kan je daarbij zelfs gebruik maken van eigen afbeeldingen of geluidsfragmenten.

Het kan zelfs nog makkelijker. Je hoeft het wiel namelijk niet eens zelf uit te vinden! Je kunt binnen Quizlet gemakkelijk gebruiken maken van vele quizzen die anderen reeds hebben opgesteld! Ook voor ons Nederlandse onderwijs is er al heel veel te vinden!

Quizlet Live

Op deze manier oefenen kunnen de leerlingen zelf, in eigen tijd of vanuit thuis. Je kunt echter ook gebruik maken van Quizlet Live. 

In dat geval biedt je de oefening aan in de vorm van een quiz waarbij de leerlingen het individueel of in groepjes tegen elkaar opnemen en punten verdienen door snel te antwoorden. Het leuke van de groepsvorm is dat iedere leerling maar een deel van de antwoorden krijgt. Ze moeten dan dus echt gaan samenwerken en groepsgewijs afstemmen wat zij denken dat het goede antwoord is!

Klik op de pijlen naast de afbeelding om te bekijken hoe een quiz in de praktijk gaat!

Hoofdstuk Content
0% Compleet 0/3 Stappen