Succesvol innoveren

Iedereen weet wat hij doet,
een gedeelte weet hoe hij het doet,
maar weinigen weten waarom hij het doet.

Simon Sinek

Golden Circle, it starts with a why. Waarom doe jij de dingen die je doet.? Een vraag die wij curcisten vaak stellen is: Weet jij nog waarom jij destijds koos om het onderwijs in te gaan? Vanuit die kerngedachte heb je ooit besloten “Hoe” jij onderwijs wilt geven en gevolgd door “Wat” voor onderwijs je wil geven. Echter als het gaat om het maken van beleid, draaien we vaak de volgorde om.  In de cirkel hieronder, wordt het uitgelegd.

Waarom

Bij ‘het waarom’ moet je stilstaan bij waarom je de dingen eigenlijk doet, voor wie ze bedoeld zijn en waar ze toe leiden. Waarom doe ik de dingen die ik doe?

Hoe

Bij ‘het hoe’ denk je na over je de wijze hoe je iets toepast en hoe je iets inzet.

Wat

Bij ‘het wat’ vraag je jezelf: wat doe ik? Wat zet ik in? En in ‘het wat’ gaat het vooral om wat is jouw passie, je vakmanschap.

In de afbeelding tref je die drie dimensies aan. Het gaat over ‘het waarom’, ‘het hoe’ en ‘het wat’.
Het mooie van dit ontwikkelmodel is, dat je het op allerlei niveaus kunt toepassen, namelijk op Stichtingsniveau, op schoolniveau, klassenniveau, op groepsniveau en ook op individueel niveau.

Simon Sinek zegt ook, dat als je het ‘waarom’ goed heb gedefinieerd, je pas de stap kunt zetten naar het ‘hoe’. Hoe ga je het doen? Hoe ga je dit bewerkstelligen?
En in een latere fase ‘het wat’. Wat zet je in? Welke deskundigen heb je nodig? Welke gepassioneerde mensen kunnen dit vormgeven?

In bovenstaande video legt Simon Sinek “The Golden Circle” uit.