Instellingen

Onder Instellingen vind je heel veel praktische instellingen voor jouw team. Hier stel je bijvoorbeeld een leuke afbeelding in of bepaal je de rechten voor leden binnen het team. 

  • Klik allereest op Teamthema 
  • Kies dan Thema wijzigen

Je kunt hier afbeeldingen kiezen van Teams zelf, maar je kunt ook de optie Uploaden kiezen om een foto van jouw favoriete huisdier in te stellen als thema. (nouja, misschien is een schoollogo relevanter)

  • Klik Bijwerken indien je wijzigen hebt gemaakt
  • Kijk vervolgens bij Lidmachtigingen

Standaard zie je dat deze opties vrijwel allemaal uit zijn gevinkt. Dit betekent dat leden (leerlingen) dus niet zomaar het team kunnen aanpassen. Meestal zal je deze opties ongewijzigd laten.

  • Kijk dan onder @vermeldingen en kies of leerlingen deze functie mogen gebruiken

Wanneer je iemand, of een heel team in dit geval, vermeldt in een bericht krijgt deze persoon of groep direct een melding als pop-up en in de persoonlijk activiteit. Iemand vermelden doe je door ergens binnen een bericht een @ te typen gevolgd door de gewenste naam.

  • Onder Leuke dingen bepaal je of stickers en memes gebruikt mogen worden binnen dit Team

Deze kan je aan laten staan. De leerlingen zullen het zeker waarderen als je zo nu en dan zo’n afbeelding of .gif tussen jouw berichten zet of stuur ze naar jouw collega’s wanneer weer eens iemand jouw nietmachine heeft gestolen…

De instellingen van Class Notebook en het programma zelf laten in deze cursus achterwege. Dit omdat het een te uitgebreid pakket en een basiskennis van OneNote vereist is.

Wil je meer weten over OneNote of OneNote Class Notebook? Volg dan de betreffende cursus hier op de Schoolupdate Academie.